פעם ראשונה שלמדתי תקשורת מקרבת היתה ב-2013 במרכז אקומי. הגעתי להתנדב בסדנה בת עשרה ימים בהשתתפות ישראלים ופלסטינים ואנשים מכל העולם, ובהנחיית מורים ממדינות שונות.
המורה הישראלית היחידה שהנחתה היתה חגית ליפשיץ. מאז יצא לי להכיר אותה בעוד סדנאות, וגיליתי שהיא אחת המורות הותיקות והבכירות בארץ לתקשורת מקרבת, שיטה שיש בה הרבה פוטנציאל ליצור שינוי חברתי וערכי עמוק בארץ ובעולם.
היום אני מכיר כבר מגוון מורים ובעיקר מורות לשיטה הזו, וממליץ בחום ללמוד, להתנסות ולהעמיק. את הראיון בכל זאת החלטתי לעשות עם חגית, גם על שום הנסיון הרב שלה, גם עקב הכרותה האישית עם מרשל רוזנברג מייסד השיטה, וגם מתוך סקרנות על התהליך שהיא עברה מקצינת משטרה למגשרת סכסוכים.
אנחנו משוחחים על מגוון נושאים, החל מתהליך הכרותה עם השיטה ועם מרשל בעצמו בעת שירותה במשטרה, דרך עבודת שלום שהיא עושה ומנחה עם פלסטינים ומתנחלים, וגם אנו מדמים שיחה עם פקיד ביטוח לאומי כדי להבין כיצד השיטה יכולה להועיל לנו במגוון סיטואציות בחיים.
אנחנו גם משוחחים על המבנה הארגוני של ארגון תקשורת מקרבת העולמי, ועל ההאדרה שעושים לעתים למרשל רוזנברג.
בראיון אנחנו מזכירים את מושגים ואנשים כמו:
- מרשל רוזנברג – מייסד השיטה
- שפת התן ושפת הג'ירף
- עמותת מפגש שהקימה חגית
- טיך נאת האן – הנזיר הבודהיסטי
- ברני גלסמן ותרגול הסטריט ריטריט שיצר
האזנה נעימה ומעוררת:
ארני, מאוד נהנתי להאזין לראיון עם חגית. נגעת שם בנקודות מעניינות ומאתגרות של תקשורת מקרבת, גם בקונטקסט היותר רחב. למדתי דברים חדשים. תודה!