ראיון עם בלה אלכסנדרוב על חיי קהילה

 אחד המפתחות ליצירת העולם היפה יותר שליבנו יודע שאפשרי הוא קהילה. קהילה היא משהו שבעבר ענה על כל-כך הרבה צרכים שלנו – שייכות, בטחון, משמעות, אינטימיות, חיבור – צרכים שהיום אנו מנסים לענות עליהם במסגרת המקצוע שלנו, או במסגרת רומנטית משפחתית מצומצמת, או פשוט לצרוך אותם עבור כסף.

בתור ילד שגדל בקיבוץ ועבר בגיל 7 עם הוריו לישוב עירוני, זכורה לי החדווה של לחיות במקום שבו כולם מכירים אותך, שאפשר ללכת ברגל לחברים בלי ליווי מבוגר, ויש תמיכה ועזרה הדדית ובטחון כלכלי. כמובן שלעתים זה בא על חשבון של חופש, פרטיות, ועוד דברים שהקהילתיות עלולה לפגוע בהם. בנסיון להבין כיצד יכולים להראות חיי קהילה כיום, החלטתי לראיין את בלה, שחיה בעצמה בקהילה וגם עוסקת בהקמת קהילות.

בלה אלכסנדרוב היא המנכ”לית היוצאת של עמותת ארץעיר (לשעבר תור המדבר), ארגון הפועל לקידום קהילתיות ומעורבות חברתית בערים ובפריפריה. הארגון תומך ב-50 קהילות ויוזמות חברתיות בכל רחבי הארץ. העמותה הוקמה על ידי קהילת קמה, שחיה ופועלת יחדיו בבאר-שבע כבר יותר מ-15 שנה.

אני יחד עם בלה ובנה במרכז לאודר בבאר-שבע

על בלה שמעתי מעמית לרנר, אותה ראיינתי לפודקאסט כבר לפני יותר משנתיים. בלה לרוב מתראיינת לגבי פועלה בעמותה, על קידום קהילתיות עירונית בפריפריה. אני יותר הסתקרנתי לשמוע מבלה על  חיי קהילה, ועל קהילת קמה, הקהילה שהקימה את העמותה, שבלה היא חלק ממנה.

במיוחד הסתקרנתי לשמוע על חיי קהילה במציאות העכשווית, מעבר לפנטזיות הרומנטיות שיש לרבים מאיתנו על חיי קהילה, איך זה עובד בפועל – איך מתגבשים, איך מתקבלות החלטות, איך מצרפים חברים חדשים, מה מידת השותפות הכלכלית, אילו מנגנונים עוזרים לשמור על הביחד הקהילתי, וגם מה החסרונות בחיי קהילה.

וכמובן שאנו גם משוחחים על הקשר בין קהילת קמה לעמותת ארץעיר ואילו דברים חברי הקהילה והעמותה עושים יחדיו.

ראיון מרתק, במיוחד לכל מי שמחפש ומעוניין בחיי קהילה, וגם למי שחי אותם אך היה רוצה לשפר אותם.

האזנה נעימה

תגובה אחת “ראיון עם בלה אלכסנדרוב על חיי קהילה

  1. יופי טופי של פודקאסט תודה ארני ותודה בלה
    מצד אחד מסכים עם האטה ומצד שני עשיה היא תנועה
    תודה על התובנות היפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *